Nyheder

28. oktober 2021

Magasin du Nord Fashion Prize 2021 blev overrakt i Kunsthal Charlottenborgs smukke omgivelser. Valget stod mellem de fire nominerede brands:

(di)vision

A. Roege Hove

Louise Lyngh Bjerregaard

Berner Kühl

Som noget nyt blev der i år overrakt en publikumspris, hvor alle har kunnet stemme på sin favorit blandt de nominerede. A. Roege Hove havde vundet publikums hjerter og modtog prisen på 50.000 kroner.

Hovedprisen på 300.000 kr. blev også uddelt til A. Roege Hove, med denne begrundelse fra juryen:

“Årets vinder af Magasin du Nord Fashion Prize er helt enestående. Ikke alene lever personen op til prisens kriterier om en progressiv forretningsmodel, bæredygtigt design, et stærkt og veldefineret brand og originalt, smukt design, men der er mere på spil i år! I 2021 er det unikt, at en designer kan tale direkte til vores følelser. At vinderens poetiske og originale udtryk i løbet af dagen har fået flere af jurymedlemmerne til at græde, siger vist det hele. At vinderen på under to år har opbygget en stærk, international forretning, har også gjort et stort indtryk på jurymedlemmerne. Ligesom vinderen undervejs fik forklaret om vigtigheden af at balancere arbejde og privatliv – og dermed skabe en sund karriere… ja, det er enestående,” fortalte Fondens bestyrelsesmedlem og initiativtager til prisen, Nina Wedell-Wedellsborg om juryens begrundelse for Amalie Røge Hove som modtager af hovedprisen.

 

25. august 2021

Finalisterne til årets Magasin du Nord Fashion Prize blev afsløret  i forbindelse med åbningen af Copenhagen Fashion Week.

De 4 finalister er:

Frederik Berner Kühl

Louise Lyngh Bjerregaard

Simon Wick

Amalie Roge Hove

Finalisterne modtager hver et legat på 10.000 kr. og mentorer fra branchen rådgiver om salg, produktion, PR og forretningsudvikling under hele forløbet.

I 2021 stemmes om publikums-pris og vinderen af denne pris modtager 50.000 kr.

Næste trin i processen er finalisternes præsentationer for juryen. Præsentationerne kan følges på www.magasinfashionprize.com

Magasin du Nord Fashion Prize vinderen 2021 modtager hovedlegatet på 300.000 kr. i oktober 2021.

 

5. november 2020:

Cecilie Bahnsen er årets vinder af hæderslegatet på 200.000 kr. 

Den prestigefyldte pris “Magasin du Nord Fashion Prize 2020” blev overrakt af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.

Juryens fokus var i år på håndteringen af de mange Covid-19-relaterede udfordringer og den nødvendige, bæredygtige tilpasning – uden at glemme kernen, det originale design.

Dette har Cecilie Bahnsen formået, og dommerpanelet kunne kåre hende som vinder af Magasin du Nord Fashion Prize på følgende parametre:

Design, originalitet, bæredygtighed og forretningsplan.

 

 

9. august 2020:

Finalisterne til årets Magasin du Nord Fashion Prize blev afsløret i forbindelse med åbningen af Copenhagen Fashion Week.

De 10 finalister, der er valgt blandt tidligere års finalister er:

Astrid Andersen

Kjetil Aas / Sur le chemin

Cecilie Bahnsen

Carcel

Nikoline Liv Andersen

Freya Dalsjö

Brøgger

Maja Brix

MFPEN

Maikel Tawadros

De ti finalister får hver et legat på 10.000 kr. og én finalist får hoved legatet på 200.000 kr. Modtageren af hoved legatet bliver valgt af juryen ud fra kriterierne bæredygtighed og etisk ansvarlighed, forretningsideer og originalitet i designet.

Næste trin i processen er finalisternes præsentationer for juryen. Præsentationerne kan følges på www.magasinfashionprize.com

——————————

Magasin du Nord Fonden har ændret navn til Wessel & Vetts Fond.

—————————–

Magasin du Nord Fashion Prize 2019 blev uddelt 5. november 2019 på Kunsthal Charlottenborg hvor Carcel, CEO Veronica d’Souza, tog imod prisen foran de mange fremmødte i Kunsthal Charlottenborg.

Den prestigefyldte pris blev overrakt af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, og dermed indtager Carcel den fornemme plads som nyeste designer i rækken af tidligere talentfulde vindere; Peter Jensen, Anne Sofie Madsen, Tonsure, Mark Kenly Domino Tan, Cecilie Bahnsen, Lærke Andersen og senest Emilie Helmstedt.

“Carcels tilgang til mode er ikke bare innovativ, den er, i kontekst af Magasin du Nord Fashion Prize, det mest sociale, relevante, humane og bæredygtige brand i 2019. Med en unik og stærk historiefortælling og bygget på en fantastisk mission for at forbedre kvinders liv globalt, er Carcel billedet på, hvordan et moderne brand skal eksistere og operere i dag. Verden har måske ikke brug for endnu et modebrand, men verden ville uden tvivl være fattigere uden Carcel,” sagde Nina Wedel-Wedellsborg fra Magasin du Nord Fonden, som grundlagde hæderslegatet tilbage i 2012, om dette års vinder.

 

Magasin du Nord Fashion Prize 2018, blev uddelt 25. oktober på Kunsthal Charlottenborg, hvor Emilie Helmstedt blev valgt for sin farverige og kreative kollektion. Emilie Helmstedt får, som del af prisen, sit eget modeshow, f.eks. under Copenhagen Fashion Week.

 

14. april 2018: I anledning af Magasins 150 års jubilæum har Magasin du Nord Fonden inviteret efterkommere til frokost på Langelinie Pavillonen, hvor også 100 års jubilæumsfesten blev afholdt for 50 år siden. 89 efterkommere i alderen 0 – 90 år havde en dejlig eftermiddag.

 

Magasin du Nord Fonden har i anledning af Magasins 150 års jubilæum udgivet bogen “Damen i Midten” – skrevet af Julia Lahme. Damen i midten viser vej rundt i en verden af kjolesømme, hatte og handsker, mode, couture og mannequinopvisninger fra en svunden tid. Bogen ser ud gennem vinduerne i stormagasinet Magasin, og fortæller historien om kvinder som forbrugere, som stemmeberettigede, som kriminelle, som del af arbejdsstyrken, og ikke mindst som modeentusiaster. 

 

Magasin du Nord Fashion Prize 2017, blev uddelt 27. oktober på Kunsthal Charlottenborg, hvor Lærke Andersen blev aftenens vinder af konkurrencen, for sin smukke og nytænkende kollektion. Lærke Andersen vandt, sammen med prisen, et modeshow under Copenhagen Fashion Week.

 

Dansk Design Talent – Magasin Prisen 2016, blev uddelt 27. oktober på Statens Museum for Kunst, hvor Cecilie Bahnsen blev aftenens vinder af konkurrencen, for sin kollektion til kunstneren Reem. Cecilies mentor var Ulrik Garde Due. Cecilie Bahnsen vandt, sammen med prisen, et modeshow under modeugen.

 

Magasin du Nord Fonden var i 2017 hovedsponsor for kapsejladsen afholdt af Sailing Aarhus. Wessel & Vett Cup 2017 gennemførtes med deltagelse af de flotte, klassiske 12mR yachts. Fonden støtter disse kapsejladser da den ene af Magasin stifterne, Emil Vett, var entusiastisk sejler, ligesom flere efterkommere har været ivrige støtter af dansk sejlsport. Efterkommere af Theodor Wessel og Emil Vett samt Magasin medarbejdere og Magasin seniorer var 1. september 2017 inviteret på en sejltur på Aarhus Bugt med skonnerten Brita Leth, for at følge kapsejladsen.

 

Magasin du Nord Fonden sponserede med 50.000 kr. velgørenhedsprojektet Look Good Feel Better (LGFB) der afholdtes i Magasin på Kongens Nytorv i København den 1. september 2016. Arrangementet var skønhedsbranchens initiativ, hvor forskellige skønhedsmærker tilbød konsultationer med det formål at styrke kræftramte kvinder ved at få dem til både at føle sig, og se ud, som sig selv under kemoterapi. I Magasin på Kongens Nytorv, hjalp 13 af Danmarks ypperste skønhedseksperter kræftramte kvinder med hjælp og vejledning.

 

Magasin du Nord Fonden var igen i 2016 hovedsponsor for kapsejladsen afholdt af Kongelig Dansk Yachtclub – KDY – i anledning af KDY´s 150 års jubilæum. Wessel & Vett Cup 2016 gennemførtes 16. – 26. august 2016 med deltagelse af 5.5mR, 6mR, 8mR og de flotte, klassiske 12mR yachts. Fonden støtter disse kapsejladser da den ene af Magasin stifterne, Emil Vett, var entusiastisk sejler, ligesom flere efterkommere har været ivrige støtter af dansk sejlsport. Efterkommere af Theodor Wessel og Emil Vett samt Magasin medarbejdere og Magasin seniorer var 20. august 2016 inviteret på en sejltur på Øresund med galeasen Hjalm, for at følge kapsejladsen.

 

God Fondsledelse, august 2016

 

Dansk Design Talent – Magasin Prisen 2015, blev uddelt 22. oktober på Statens Museum for Kunst, hvor Malte Flagstad og Adam El-Zayat Hjorth fra Tonsure blev aftenens vindere af konkurrencen, for deres kollektion til kunstneren Scarlet Pleasure. Tonsures mentor var designer Silas Adler, der står bag Soulland. Tonsure vandt, sammen med prisen, et modeshow i Magasin Kgs. Nytorv under modeugen i januar 2016.

 

Dansk Design Talent – Magasin Prisen 2014, blev uddelt 9. oktober på Statens Museum for Kunst, hvor Mark Kenly Domino Tan blev udnævnt som vinder af konkurrencen. Han havde kreeret en smuk minikollektion til sine artister fra bandet Darkness Falls, Josefine Philip og Ina Lindgreen. Mark Kenly Domino Tan vandt, sammen med prisen, et modeshow i Magasin Kgs. Nytorv under modeugen i januar 2015.

 

Dansk Design Talent – Magasin Prisen 2013, blev uddelt d. 3. oktober ved en stor event på Statens Museum for Kunst. Det blev Anne Sofie Madsen, som vandt prisen for sin kollektion til kunstneren Oh Land. Anne Sofie Madsen vinder sammen med prisen et show i Magasin Kgs. Nytorv under modeugen i januar 2014.